YOGA NIDRA

YOGA NIDRA

Yoga Nidra is een oude vorm van yoga die ook wel de slaap van de yogi’s wordt genoemd. Hoewel de letterlijke vertaling van Nidra “slaap” betekent, is het niet de bedoeling dat je tijdens de sessie in slaap valt. Je ligt heerlijk onder een dekentje en het enige wat je hoeft te doen is te luisteren naar de stem van de docent. Door deze oude techniek toe te passen kom jij als deelnemer in een diepe staat van bewuste ontspanning terecht; zowel op fysiek als mentaal en emotioneel niveau.

Tijdens de Yoga Nidra les rust je pas echt uit, je lichaam kan zichzelf herstellen. Hierdoor kunnen spanningen die je onbewust vasthoudt verwerkt worden. Ontspannend voor je lijf en voor je geest; je krijgt meer rust en helderheid in je hoofd.

HOE LANG DUURT EEN YOGA NIDRA LES?

Een Yoga Nidra sessie duurt 1uur en 15 min, voorafgaand eerst een aantal zachte yoga oefeningen en ademtechnieken. Afwisselend Yin houdingen met Restorative Yoga en soms in een flow.

Ben je een moeilijke slaper of ervaar je veel onrust, spanning en/of stress? Dan kan een Yoga Nidra sessie echt helpend zijn. Yoga Nidra is geschikt voor iedereen en ook toegankelijk voor iedereen.

Yoga Nidra Arnhem - Ontspanning

DE VOORDELEN VAN YOGA NIDRA

Behalve diepe ontspanning op alle niveaus doet Yoga Nidra nog veel meer voor je:

✔  Helpt je beter en dieper slapen
✔  Verbetert je concentratie en focus
✔  Bevordert je creativiteit en energie
✔  Versterkt je immuunsysteem
✔  Afname van spierspanning
✔  Verlaagt hartslag en bloeddruk
✔  Leert je belemmerende gedachten los te laten
✔  Ontwikkelt je intuïtie
✔  Verlicht klachten van angst, depressie, burn-out, PTSS en/of chronische pijn

Yoga Nidra wint aan populariteit over de hele wereld omdat steeds meer mensen de helende krachten ervan ervaren terwijl lopend onderzoek de effectiviteit ervan blijft bewijzen.

Tijdens een Yoga Nidra wordt je vrij van de begrippen tijd, ruimte en rede. Wanneer dit gebeurt, neemt de hersenactiviteit af en kan het lichaam herstellen. Het lichaam krijgt de kans om met de herstelactiviteit te beginnen en de gifstoffen uit het systeem te verwijderen. Hoewel Yoga Nidra geen slaap kan vervangen wordt er vaak gezegd dat een sessie hetzelfde kan voelen als een slaap van vier uur.

Misschien kun je het gevoel ervaren alsof je half slaapt, en kan het een beetje vreemd voelen alsof je hersenen “dommelen”. Zo’n bewustzijnsstaat, tussen wakker zijn en slapen, is een staat waar Yoga Nidra je naar toe kan brengen.

WANNEER doen we dat?

Elke 1e vrijdag van de maand van 19:15 uur tot 20:30 uur in Yogahouse Arnhem.

Wat kost het?

  • Losse les  € 16,00

  • Seizoen januari t/m juni  € 75,50  (12,50 per les)

  • Seizoen september t/m december  € 50,- (12,50 per les)

Yoga voor jongeren

YOGA VOOR JONGEREN

Te oud voor kinderyoga en nog te jong voor volwassenyoga?

Voor jongeren
Herstel yoga

HERSTEL YOGA

Voor jouw vooruitgang en verwerking.

Herstel yoga
Yoga bij kanker

YOGA BIJ KANKER

Verminder lichamelijke en mentale klachten.

Yoga bij kanker