YOGADOCENT PATRICIA GROTENBREG

YOGADOCENT PATRICIA GROTENBREG

Patricia Grotenbreg

OVER MIJ

Als je, toen ik jong was, was begonnen over yoga, had ik waarschijnlijk mijn schouders opgetrokken. Dat was toch niks voor mij? Saai! Tegenwoordig hoor ik dat andere mensen ook wel eens zeggen. De drempel om yoga te volgen ligt voor mensen blijkbaar hoog. Zweverig, denken ze. Of “Dat is toch alleen voor hele lenige mensen?”.

Als ik toen had geweten hoeveel voordeel je bij yoga hebt, was ik er zelf veel eerder mee begonnen. Ik ben Patricia Grotenbreg en vertel graag iets meer over mijzelf.

Van atletiek tot Body Dance

Bewegen is altijd al belangrijk voor mij geweest: vanaf mijn 8e tot 13e jaar deed ik aan atletiek bij Ciko ’66 in Arnhem. Sprinten en verspringen waren mijn favoriete onderdelen. Later volgde ik jazzdance lessen bij Jaap van der Velden en Body Dance bij Suzanne Keijzer. Bij Suzanne volgde ik een workshop Body Dance. Na het ontvangen van het certificaat ging ik zelf lesgeven. Mijn eerste leservaring was in het Sacré- Coeur; een meisjesinternaat in Zwitserland waar ik 4 jaar gewoond heb. Ik was toen zelf pas 19 en gaf les aan 16-jarigen. Ik vond het geweldig.  Een ervaring die me altijd is bijgebleven.

Tijd voor iets nieuws: yoga!

Nadat ik op een keerpunt stond in mijn leven, ben ik een yoga-opleiding gaan doen. Lesgeven, iets bijdragen, met jongeren werken, mensen helpen. Het begon weer te kriebelen.

Na het afronden van mijn yoga-opleidingen en trainingen heb ik mijn bedrijf True Colorz opgericht en ben ik als gecertificeerd yogadocent in 2016 gestart met lesgeven aan tieners. Bij de allereerste ademoefening lag iedereen in een deuk.

Maar al snel merkten ze voordelen; goed ademen vermindert stress bijvoorbeeld. Ik vind het prachtig om te zien hoe geconcentreerd ze de oefening meedoen en zich kunnen openstellen. Het geeft mij voldoening wanneer ze die ene houding na veel oefenen toch lukt. Of de volledige rust en stilte te voelen tijdens de eindontspanning.

Specialisatie Herstelyoga

Ik vind het fijn om mensen te helen, te helpen. Daarom heb ik in 2022 de specialisatie ‘herstelyoga bij kanker en chronische ziekte’ gevolgd van dr. Peter Haima in samenwerking met Zweiersdal bijscholingen. Ik ben dan ook aangesloten bij het kwaliteitsregister yoga bij kanker.

Uniek door mezelf te zijn

Ik luister goed naar je wensen, je mogelijkheden en waar je tegen aanloopt. Daardoor kan ik gerichte aanwijzingen geven zodat je je prettig voelt tijdens de les. Dat je de voordelen van yoga ervaart. Zweverig kan je mij niet noemen. Ik geef de les liever met wat humor, maar vooral met veel aandacht. In mijn lessen mag je lekker jezelf zijn.

Ervaar het zelf

Ik kan heel veel meer noemen waarom yoga goed voor je is, of je nou jong of minder jong bent. Of je fit bent of beperkt wordt door welke klachten dan ook. Maar het beste is als je yoga zelf ervaart. Het gaat immers om jou! Ik nodig je uit om yoga zelf te ervaren, er onbevangen in te gaan en de vele voordelen op te merken. Nieuwsgierig? Neem vrijblijvend contact op, ik vertel je graag meer.

Contact opnemen

♫ Remember, there is really only one destination and that place is you! ♫

– Prince –

Registratie

Opleidingen

  • Power (Ashtanga) Yoga opleiding in het Dasra Centrum bij Tonnie Goes in Montfoort.
  • Yoga opleiding Anatomie en Kunst van het Begeleiden.
  • Opleidingsinstituut Kidsyoga & Yogafocus de docentenopleiding kinderyoga van Femmy Brug in Arnhem.
  • Therapeutische kinderyoga opleiding bij Arterre Holistisch Opleiding en Kindercentrum in Nijmegen.
  • Specialisatie ‘herstelyoga bij kanker en chronische ziekte’ bij dr. Peter Haima in samenwerking met Zweiersdal bijscholingen.
  • Module Yoga Nidra in het Dasra Centrum bij hypnotherapeut en yogadocent Tonnie Goes in Montfoort
  • Workshop nek- schouder- en polsklachten bij fysio- en manueel therapeut Anouk Maasland.
Yoga voor jongeren

YOGA VOOR JONGEREN

Te oud voor kinderyoga en nog te jong voor volwassenyoga?

voor jongeren
Yoga Nidra

YOGA NIDRA

Herstel van elk facet van je lichaam.

Yoga nidra
Herstel yoga

HERSTEL YOGA

Voor jouw vooruitgang en verwerking.

Herstel yoga
Yoga bij kanker

YOGA BIJ KANKER

Verminder lichamelijke en mentale klachten.

Yoga bij kanker